Kedves Vendégünk!
Egyeztessen időpontot telefonon. A szalon fertőtlenítéséről folyamatosan gondoskodunk és a lehető legnagyobb elővigyázatosság mellett folytatjuk a munkánkat.

  06302224499
Kedves Vendégünk! Egyeztessen időpontot telefonon. A szalon fertőtlenítéséről folyamatosan gondoskodunk és a lehető legnagyobb elővigyázatosság mellett folytatjuk a munkánkat.  06302224499

+36 30 222 4499 | Auchan Dunakeszi, 2120 Dunakeszi Nádas u. 6.

Hírek 2018. február 19.

Reflexzónák masszírozásával javítható a közérzet

Tudtad, hogy bőröd bizonyos területei - a hormonokat vérbe ürítő belső elválasztású mirigyeken keresztül - valójában a belső szerveiddel állnak kapcsolatban? Ezért van az, hogy a talpon, a kézen vagy a test más részein lévő reflexzónák masszírozásával csökkenthetők például a vese, a máj vagy a szív működési zavarai. És ha továbbgöngyölíted a szálakat, kiderül az is, hogy nemcsak szerveid egészsége, de alkatod, intelligenciád, kedélyállapotod és személyiséged alakulása is függ belső elválasztású mirigyeid működésétől!

Azt, hogy miért hízol a hasadra, vagy épp a combodra és a popsidra, azt a belső elválasztású mirigyeid szabályozzák.

MozduljAnyu előtte-utána fotó

Sebeők Saroltával futottunk össze, akit sokan MozduljAnyuként ismerhettek. Rengeteg érdekes dolgot mesélt és magyarázott el nekünk az életmóddal, a stresszel kapcsolatban. Kezdjük az elején!

Az ember egy teljes egész test-lélek-szellem háromszöge, nem választja külön a test bajait a lélek bajaitól, a gyógyítás, a megelőzés nem képzelhető el csak az egyik oldalra, vagyis csak a testre való koncentrációval. Testünk és hormontermelő mirigyeink működése elsődlegesen a testünket, lelkünket veszélyeztető állapotoktól, a betegségektől való mentességet, vagyis a megelőzést tartja szem előtt.

A legfontosabb, és szinte az egyetlen kapcsolat testünk és a külvilág között a táplálkozás. Testünk és lelkünk elválaszthatatlan egységben áll. Tehát ha nem érzed jól magad, vagy nassolásba menekülsz, vagy egyáltalán nem tudsz enni. Ha boldog vagy, szerelmes vagy, megint vagy eszel, vagy épp nem eszel. Ha stresszelsz, akkor a hormontermelő mirigyeid olyan munkába kezdenek, aminek hatására vagy édességet, vagy sós mogyorót, vagy esetleg semmit nem kívánsz. Ez fordítva is igaz.

Az, hogy mivel táplálkozol, hatással van a testedre. Mint az már fentebb kiderült, mindenki más és más, mindenki másképp reagál bizonyos helyzetekben. Azt, hogy tudjuk milyen típusok vagyunk, Sebeők Sarolta táplálkozási tanácsadó meg tudja mondani neked, egy konzultáció keretein belül. Hihetetlen volt számomra, hogy csupán fél órás beszélgetés alatt mennyi új információt tudtam meg saját magamról, és gyűjtött össze ő rólam. Azonnal megmondta, milyen ételeket kívánok és azokat tulajdonképpen miért szeretem.

Testalkat típusok

Megtudtam azt is, hogy mit művel a stressz és a kortizol a testünkkel.

A kortizol egyik, ha nem a legfontosabb feladata, hogy segítse a szervezetet a stresszre való reakcióban. Éppen ezért, olyan szituációkban, amikor valaki stressz-helyzetbe kerül és/vagy abban él, szervezete kortizol szintje magas lesz.

A mellékvese termeli a kortizolt, ami a túl sok stressz hatására folyamatos kortizol termelésben elfáradhat. A mellékvesét legtöbb ajzószer is kikezdi, így a túl sok kávé, koffeintartalmú tea, energiaitalok és az alkohol is a mellékvese fáradásához vezethet. Ezekre a mesterséges pörgetőkre ugyanis a szervezet nagy kortizoladaggal válaszol, ami átmenetileg javítja a közérzetet, viszont hosszú távon gyengíti a mellékvesét. A toxikus anyagok, a tápanyaghiány és az elektromágneses sugárzás ugyancsak a mellékvese ellenségei.

Ahhoz, hogy kívülről a táplálkozásunkkal ezt a helyzetet ne rontsuk tovább bizonyos ételeket is javasolt elkerülni, még pedig pont azokat, amelyeket rendszerint kívánunk. Miért is kívánjuk ezeket? Mert a mellékvese lemerülőben van, tehát szinte „kéri”, hogy stimumálj már valamivel, mert fáradt vagyok! Akkor olyan ételeket kívánunk, amik kicsit megpörgetik a mellékvesét. Például: fáradékonyság jellemző ránk, ezért kávét, koffeint kívánunk, el is fogyasztjuk, de erre a szervezetünk egy újabb kortizol lökettel reagál, ami tovább meríti a mellékvesét.

Beszélgetésünk során odáig jutottunk, hogy manapság sok kisbaba születik eleve mellékvese-fáradtsággal, méghozzá az anya rossz táplálkozási szokásai miatt. Ezek a babák akár már 3 éves korukra fáradékonyak, feledékenyek, lassan tanulnak meg beszélni, sokat sírnak, vagy épp egyáltalán nem sírnak, magukban elvannak, de az is megeshet, hogy hiperaktív lesz a gyermek. A mellékvese-fáradtság kezdetekben magas kortizol-, tesztoszteron- és ösztrogénszinttel jár, később azonban kórosan alacsonnyá válik a kortizolszint.

A stresszkezelés az első lépés életmódváltásunk területén, melyet több oldalról kell megtámogatni, rendszeres relaxációval, mindennapos testmozgással és személyre szabott étkezéssel. Végül külön felhívta a figyelmemet a divat diétákra, melyeket kérte, hogy messziről kerüljek el, mert a lehető legrosszabb, ha valamilyen sablon diéta szerint kívánnék változtatni a testemen.

Azt javaslom, ha egy igazán kedves és hozzáértő hölggyel szeretnétek életmódváltásba kezdeni, akkor keressétek bizalommal Sebeők Saroltát, MozduljAnyut, aki szívesen áll rendelkezésetekre!

Sebeők Sarolta - MozduljAnyu